Gezond bananenbrood
Ingrediënten
VOOR 1 Bananenbrood
BEREIDINGSTIJD: 1 uur
- 3 rijpe bananen
- 3 Blije Kip Biologische eieren
- 150 gram amandelmeel
- 60 gram dadels
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 75 gram gemengde noten naar keuze
- 30 gram kokosrasp
- Optioneel: 50 gram pure chocolade
Heb jij al eens bananenbrood gemaakt? Dit Blije Kip recept is lekker makkelijk, waardoor jij in een mum van tijd een gezond tussendoortje klaar hebt. Ook is het super handig als je nog wat bananen hebt liggen die wat aan de bruine kant zijn. Deze bananen zijn namelijk extra smaakvol in een bananenbrood. Aan het recept kun je allerlei nootsoorten toevoegen die jij lekker vindt, dat maakt ‘m nog net even wat hartiger. Door de dadels en de (overrijpe) bananen is het brood lekker zoet, net een cake maar dan gezonder. 😉 Het brood kun je in plakken snijden en invriezen waardoor je het langer kunt bewaren.
Verwarm allereerst de hetelucht oven voor op 175 graden. Pak een kom en prak de bananen en pitloze dadels met een vork of met een staafmixer. Breek vervolgens de eieren één voor één in de kom en klop ze met een garde door het beslag. Voeg daarna het amandelmeel, het bakpoeder en het zout toe aan de kom en spatel het door het beslag. Hak de pure chocolade en de noten en spatel ook deze, samen met de kokosrasp, door het beslag.
Zo, het beslag is nu af! Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood in 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Check na deze 45 minuten met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
Eet smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan met ons op Instagram @blije_kip_eieren!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl