Gevulde kaiserbroodjes
Ingrediënten
VOOR 4 gevulde Kaiserbroodjes
BEREIDINGSTIJD: 25 minuten
- 4 Kaiserbroodjes
- 4 Blije Kip Buitenei eieren
- 50 gram geraspte, belegen kaas
- Verse bieslook
- Peper en zout
- Optioneel: 4 plakjes ontbijtspek
Het is weer tijd om iemand extra te verwennen… aankomende zondag is het namelijk Vaderdag. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor op de ontbijttafel zondag? Maak dan deze Kaiserbroodjes gevuld met lekkere Blije Kip eieren.
Dit recept is heel makkelijk om te maken, zo houd je nog genoeg tijd over om met je familie door te brengen. Daarnaast ziet het er ook nog een super leuk uit. Weer eens wat anders dan roerei op een Kaiserbroodje. We hebben hiervoor maar een paar producten nodig namelijk, Kaiserbroodjes, ei, kaas en bieslook. Je zou eventueel ook nog ontbijtspek kunnen toevoegen, maar dit is niet perse nodig. Laten we snel gaan kijken hoe je deze gevulde Kaiserbroodjes maakt.
Verwarm allereerst de oven voor op zo’n 160 graden. Snijd vervolgens een klein stukje van de bovenkant van de Kaiserbroodjes af. Vervolgens kun je de binnenkant van het Kaiserbroodje eruit halen, dit wordt niet meer gebruikt. Let wel goed op dat je geen gaatjes in het Kaiserbroodje maakt want anders lekt het ei eruit. Pak een ovenrooster, bekleed het met bakpapier en leg de broodjes erop. Mocht je de broodjes met ontbijtspek maken, leg het plakje spek dan op de bodem van het broodje. Breek vervolgens in ieder Kaiserbroodje één ei. Doe dit voorzichtig, zodat het ei mooi in het Kaiserbroodje valt. Maal wat peper en zout op het ei en verdeel de geraspte kaas over de broodjes. Bak de Kaiserbroodjes zo’n 20 minuten in de oven en serveer het met wat verse bieslook.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan met ons via Instagram @blije_kip_eieren!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl