Heerlijk recept voor luchtige eierkoeken
Ingrediënten
VOOR +/- 10 stuks eierkoeken
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten
• 4 eieren van Blije Kip
• 200 gram bloem
• Bakpoeder
• 1 hele citroen
• 180 gram suiker
• 1 zak vanillesuiker
• Snufje zout
• Bakplaat
• Bakpapier
Zin in een tussendoortje? Probeer dan eens dit recept om zelf eierkoeken te maken. Eierkoeken zijn hele lekkere, luchtige koeken. Dit komt doordat de eieren met suiker worden opgeklopt. Daarnaast hebben deze eierkoeken een heel licht knapperig, maar ook een zoet randje. De eierkoeken zorgen ervoor dat je er weer even tegenaan kan. Het bakken van eierkoeken is eenvoudig en leuk!
Verwarm eerst de oven alvast voor op zo’n 180 graden. Breek de eieren en voeg deze toe aan een kom. Voeg hieraan toe: 180 gram suiker en een zakje vanille suiker. Roer dit mengsel goed door elkaar heen, zodat het mengsel ook echt luchtig wordt. Pak ondertussen een andere kom en voeg daaraan toe: 200 gram bloem, een theelepel bakpoeder, een snufje zout en geraspte citroenschil. Schep dit mengsel kort door elkaar heen.
Voeg beide mengsels uit de kommen bij elkaar zodat het mengsel uit een geheel bestaat. Schep alles nog een aantal keer kort door elkaar heen. Belangrijk is dat je dit niet te vaak doet, omdat de eierkoeken anders minder luchtig worden. Dat willen we voorkomen ????.
Het mengsel is nu klaar. Maak mooie hoopjes van ongeveer twee eetlepels op het bakpapier van de bakplaat. Houd rekening met genoeg ruimte tussen de koeken. De koeken worden door de warmte van de oven groter. Bak de eierenkoeken in de oven zo’n 12 minuten totdat deze mooi bruin zijn en eierenkoeken daarna goed afkoelen.
Geniet van je lekkere tussendoortje en eet smakelijk!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl